انواع پروفیل و کاربرد ان
انواع پروفیلها را میتوان در همین ابتدای کار به دو دسته عمده تقسیمبندی کرد؛ دسته اول پروفیلهای ساختمانی و دسته دوم صنعتی هستند. این نوع مقاطع ساختمانی بیشتر در ساخت در و پنجره و نرده کاربرد دارند و پروفیلهای صنعتی بیشترین کاربردشان در صنایع خودرو است. به همین دلیل ابتدا به این دو دسته بزرگ میپردازیم و سپس شکلهای مختلف و متریال آنها را مورد بررسی قرار میدهیم. همچنین به وزن پروفیل نیز اشاره خواهیم کرد.
پروفیل های ساختمانی انواع متنوعی دارند که هرکدام کاربرد مخصوص خودشان را دارند
یکی از سوالاتی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش بیاید، پروفیل چیست؟ لازم به ذکر است که پروفیل به مقاطعی توخالی گفته میشود که از ورقهای فولادی ساخته شدهاند. این مقاطع در اشکال مختلف مانند دایره، مربع، مستطیل و … ساخته شده و در صنایع گوناگونی مانند ساختمان سازی، راه سازی و صنعت کاربرد دارند، لذا بسیاری از افراد برای خرید مقاطع فولادی مانند این مقطع به صورت روزانه قیمت پروفیل را رصد میکنند و با توجه به آن تصمیم خود را در مان خرید نهایی میکنند.
گفته میشود که نخستین بار در کشور آلمان و با فاصله چند سال پس از جنگ جهانی دوم از نمونه اولیه پروفیل استفاده شده و به مرور زمان در سایر کشورها نیز مورد استقبال قرار گرفته است. پروفیلها در حالت کلی به دو نوع صنعتی و ساختمانی تقسیم میشوند. در ادامه به طور مفصل با انواع پروفیلهای ساختمانی آشنا خواهید شد.
پروفیل ساختمانی چیست؟
پروفیل ساختمانی به دستهای از انواع پروفیل گفته میشود که در حوزه ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلف پروفیلهای ساختمانی معمولا با ضخامتی بین 2 الی 4 میلی متر تولید و به بازار عرضه میشوند. پروفیلهای ساختمانی با توجه به معیارهای مشخصی مانند روش ساخت یا سطح مقطع به انواع گوناگونی تقسیم میشوند که در بخشهای بعدی با آنها آشنا خواهید شد. درواقع در صنایع ساختمانی کاربرد دارند پروفیل ساختمانی میگوییم. این مدل محصولات در ساخت درب و پنجره آلومینیومی بسیار معروف هستند. روش ساخت این مدل قوطیهای ساختمانی متفاوت است. این روشهای ساخت عبارت اند از: نورد گرم، نورد سرد و مرکب
نورد گرم: این محصول از شمش فولادی گرم ساخته میشود. محصولاتی که به این روش ساخته میشوند در برابر فشار بیرونی مقاومت خوبی دارند. این محصولات دوربسته هستند.
نورد سرد: در این روش دیگر مانند روش قبل با مواد مذاب نیست! در این روش ورقهای سرد تولید شده را با استفاده از پرس و خم کردن تغییر شکل
میدهند. پروفیلهایی که به این شکل تولید میشوند معمولا برای کارهای اصلی ساختمانی مورد استفاده قرار نمیگیرند؛ بلکه در کارهای سرپایی و سبک مورد استفاده هستند. کاربردهای این نوع پروفیل، در سقف و چارچوب درها است.
مرکب: در این روش پروفیلهای تولیدشده به روش نورد سرد و نورد گرم را با هم ترکیب میکنند.
نظری یافت نشد.