همه چیز در باره‌ی انواع شناژ

همه چیز در باره‌ی انواع شناژ

همه چیز در باره‌ی انواع شناژ


شناژ چیست؟

در ابتدا یک مفهوم کلی و اساسی برای شناژ ارائه می‌دهیم. شناژ را در ساده‌ترین حالت می‌توانیم به‌عنوان رابطی بدانیم که پی‌های جدا از هم را به یکدیگر متصل می‌کند. اجزاء به کار برده شده در شناژبندی، وظیفه دارند تا نیروی حاصل از وزن ساختمان را به همه قسمت‌های زمین منتقل کنند. در واقع، شناژبندی یکی از مراحل کرسی چینی است که باید به خوبی اجرا شود. کلمه شناژ فرانسوی بوده و ریشه آن نیز به معنای زنجیر کردن است که با مفهوم آن در ساختمان‌سازی هم‌خوانایی بسیار بالایی دارد.

انواع شناژ

امروزه دسته‌بندی‌های مختلفی برای این بخش از فونداسیون در نظر گرفته می‌شود که به شرح زیر هستند:

 

عمودی

شناژ عمودی را معمولا برای ساخت سازه‌ای عمودی انتخاب کرده و مورد استفاده قرار می‌دهند. این مدل از شناژ به ‌صورتی است که از قسمت پایین به فونداسیون و در قسمت بالا به نوع افقی متصل می‌شود. لازم به ذکر است که این نوع از شناژبندی در همه ساختمان‌ها استفاده نمی‌شود و موارد کاربرد آن معمولا محدود هستند. شناژ عمودی در مستحکم‌سازی ساختمان در برابر زلزله و سایر پیش‌آمدهای طبیعی، تا حد زیادی مؤثر است. بر اساس استانداردهای موجود در رابطه با شناژ عمودی، عرض آن باید بین 20 تا 25 سانتی‌متر باشد. برای ساخت این مدل شناژ توصیه می‌شود از حداقل 4 شاخه میلگرد آجدار ساز 12 استفاده شود. در صورتی که اتصالی با ستون وجود نداشته باشد، می‌توان از 8 شاخه میلگرد هم برای استحکام بالاتر استفاده کرد. برای انتخاب بهترین میلگرد برای شناژ باید نکاتی را در نظر بگیرید که در مقاله مربوطه می‌توانید از این نکات مطلع شوید.

افقی

شناژی که معمولا برای اتصال میان ستون‌های فونداسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد، شناژ افقی است. این نوع شناژ برای پخش کردن تمام نیرو و فشار بر روی همه بخش‌های فونداسیون استفاده می‌شود. از این رو می‌توانیم

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی