معرفی انواع میلگرد

معرفی انواع میلگرد


میلگرد ساده

این میلگردها به‌دلیل داشتن سطح صاف به میلگرد فولادی معروف هستند که از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار بوده و به‌راحتی خم می‌شوند. همچنین این محصول به دلیل داشتن سطح صاف و بدون آج که مانع از چسبندگی آن به بتن می‌شود گزینه مناسبی برای استفاده در سازه‌های سنگین و بزرگ نیست.
میلگرد آجدار

این نوع میلگرد برعکس میلگرد ساده استحکام کششی بیشتری دارد زیرا سطح این میلگرد دارای برآمدگی‌هایی با اشکال مختلف است که آج نامیده می‌شود. این ویژگی در میلگرد آجدار باعث چسبندگی بهتر بین میلگرد و بتن می‌شود که به بتن آرمه هم معروف است و در مقایسه با میلگردهای ساده بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.میلگردهای آجدار خود اشکال متفاوتی دارد که شامل میلگرد مارپیچ و جناقی می‌شود که در ادامه مقاله به تشریح مشخصات هر یک از این میلگردها پرداخته می‌شود.
میلگرد آجدار مارپیچ

به میلگردهایی که آج آنها به صورت مارپیچ است، میلگرد HSD هم گفته می‌شود. این نوع میلگردها علاوه‌ بر مقاومت حرارتی بالا در برابر خوردگی و استحکام کششی، دارای کاربن پایین و قابلیت جوشکاری بالا است.

میلگرد آجدار جناقی

این میلگردها که با عنوان TMT (ترمومکانیکی) نیز شناخته می‌شوند. این میلگردها نیز علاوه‌بر مقاومت حرارتی بالا، دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی و استحکام کششی بالا نیز است.
مشخصات میلگرد

شناسه درجه و نشانه اختصاری تولیدکننده میلگرد ازجمله مواردی است که در شناسایی میلگردها مورد نیاز است که نشانه اختصاری تولیدکننده میلگرد نیز معمولا اولین حرف نام تولیدکننده است.

در ادامه می توانید این مقاله را نیز مطالعه نمایید:انواع ورق سیاه در بازار آهن

تولید میلگردها با چند روش نورد گرم، نورد سرد، آلیاژسازی و عملیات حرارتی ترمکس صورت می‌گیرد که در ادامه به تشریح هر یک از این روش‌ها پرداخته می‌شود.

1- روش نورد گرم
در روش نورد گرم، شمش­ فولادی در دمای بالا تا حد سرخ شدن حرارت می‌بینند و با رد شدن از غلتک‌های متعدد به سطح مقطعی با اندازه موردنظر می‌رسند و در ادامه برای ایجاد آج از میان غلتک‌های کنده‌کاری شده با دمای 1200-800 درجه سانتیگراد عبود داده می‌شوند.

2- روش نورد سرد

نورد سرد نیز یکی از روش‌های قدیمی تولید میلگرد است. در این روش که شمش در دمایی کمتر از دمای تبلور از میان غلتک‌ها عبور می‌کند و به دلیل کاهش دمای آن شکل‌پذیری میلگرد نیز به‌سختی انجام می‌شود.

3- آلیاژسازی

در این روش که دمای میلگرد در فضای آزاد و به تدریج کاسته می‌شود به یکنواختی خواص شیمیایی و مکانیکی در سراسر میلگرد منجر می‌شود از همین رو استحکام محصول نیز افزایش می‌یابد. تولید میلگرد با این روش استحکام بالایی به محصول می‌دهد که کاربرد آن را نیز متفاوت می‌کند. به عنوان مثال در کشورهای زلزله‌خیز این محصول با استقبال بالایی مواجه است که می‌توان ژاپن را از جمله این کشورها به شمار آورد.

4- عملیات حرارتی به روش ترمکس

روش دیگر تولید میلگرد با عملیات حرارتی به ترمکس معروف است، در این روش میلگردها با عبور از داخل لوله‌های آب خنک شده و کاهش دما اتفاق می‌افتد. گفتنی است که در این روش خواص شیمیایی و مکانیکی سطح میلگرد در مقایسه با مرکز آن در شرایط بهتری قرار دارد. تولید میلگرد با این روش هزینه کمتری نسبت به روش آلیاژی دارد زیرا خواص محصول تولید شده در این روش از یکنواختی چندانی ندارد.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی