والمش

«وال مش» روشی نوین جهت مهار لرزه ای دیوار های غیر سازه ای طبق ضوابط استاندارد ۲۸۰۰ است، که جایگزین روش ها سنتی مقاوم سازی ساختمان یعنی وال پست و میلگرد بستر فلزی شده است. در توضیح جامع تر برای اینکه بدانید وال مش (Wall Mesh) چیست، ابتدا باید با وال پست آشنا شوید. وال پست، نوعی نگهدارنده دیوار است که باعث استحکام دیوار می شود. در این روش مقاوم سازی ساختمان، کلاف هایی کاربرد دارند که باعث محکم تر شدن دیوارها می شوند. کلاف ها معمولا به شکل یک تیر ستون طراحی می شوند و به شکل های متفاوت و در انواع گوناگون وجود دارند.

وال مش، یکی از انواع وال پست ها محسوب می شود و برای ساخت آن از فایبرگلاس یا فیبر کربن استفاده می شود. در این روش، نوارهای مش از جنس فایبرگلاس یا فیبر کربن بر روی دیوار گذاشته می شوند و سپس یک پلاستر معدنی بر روی نوارها، اجرا می شود. در نهایت، یک کامپوزیت گچی یا سیمانی قدرتمند ساخته می شود که توانایی بالایی در مقابله با نیروهای ناشی از باد شدید و زلزله دارد.

  • سرعت اجرای بسیار بالا در مقایسه با روش های سنتی
  • کاهش چشمگیر هزینه ها نسبت به وال پست
  • حذف مراحل ساخت وال پست و اجرای ضد زنگ در کارگاه
  • اجرای وال مش بسیار راحت است
  • در اجرای وال مش تمامی وادارهای قائم حذف می شود
  • عملکرد بسیار مطلوب در تست های میزلرزه در مقایسه با روش های سنتی
  • وال مش: توری مورد استفاده در سیستم وال مش شامل دو نوع توری مقاوم به قلیا و توری معمولی می باشد. توری وال مش دارای گرماژهای متفاوتی است که باید با توجه به نوع سازه انتخاب شود.
  • پلاستر: پلاستر در سیستم وال مش، بعد از نصب توری استفاده می شود و شامل دو نوع کلی گچی و سیمانی است.
  • پروفیل نبشی و ناودانی: پروفیل یکی دیگر از مصالح برای نصب وال مش است که شامل دو نوع نبشی و نادوانی بود و در ابعاد و اندازه های مختلف، تولید می شود.
  • چسب پایه اپوکسی: از چسب برای تثبیت نبشی بر روی دیوارها، استفاده می شود.

مصالح کلی مورد استفاده در سیستم وال مش، به شرح موارد فوق هستند. بعد از تهیه مصالح، می توان سیستم را اجرا کرد و با توجه به مراحل اجرایی پیچیده ای که ندارد، نیروی نیمه ماهر نیز قادر به اجرای آن خواهند بود. برای اجرای wallmesh، ابتدا دیوارچینی انجام می گیرد و سپس بر اساس نوع خاک پروژه، نوع بلوک، ارتفاع دیوارها، نوار توری وال مش با طول و عرض مناسب انتخاب می شود.

برای نصب نوار توری wallmesh، ابتدا سطح دیوار خیس می شود تا پلاستر گچی یا سیمانی به خوبی روی آن بچسبد. یک لایه پلاستر گچی با سیمانی به صورت پاششی بر روی دیوار مرطوب، اجرا می شود و سپس توری فایبرگلاس در محل خود یعنی روی پلاستر و فواصل از قبل مشخص شده، قرار می گیرد همچنین در بعضی پروژه ها، می توان توری را به صورت سرتاسری در دیوار اجرا کرد. در ادامه، برای اتصال بهتر باید روی توری ‌ها نیز یک لایه از پلاستری که در لایه زیری استفاده شده است، اجرا شود.

مرحله آخر اجرا نیز در جهت مهار لبه‌ های وال مش، از پروفیل‌ های نبشی برای اتصال وال مش به تیر و ستون استفاده می شود و با استفاده از چسب اپوکسی دو جزئی، چسبانده می شوند.

مزایای وال مش

مزیت اجرای وال مش، ایجاد سازه هایی با استحکام و امنیت بالاست و تاثیر بسیاری بر ایمنی ساختمان دارد. وال مش که ترکیبی منحصر به فرد از نوارهای مش فایبرگلاس و پلاستر معدنی دارد، یک روش پیشرفته در طراحی سازه های ضدزلزله به شمار می رود و با توجه به مزایای بی شمار، جایگزین روش های قدیمی استحکام سازی ساختمان شده است.

حذف وال پست فلزی در ساختمان و جایگزینی با سیستم وال مش

وال مش به دلیل برخی ویژگی ها و مزایای برجسته، جایگزین وال پست شده است. وال مش، از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است و قابلیت انطباق با حرکات و تغییرات سازه را دارد. همچنین به دلیل داشتن ساختار متشکل از شبکه فولادی و مواد کامپوزیتی، بسیار مقاوم است و توان مهارت نیروهای مخرب خارجی را دارد. اجرای این سیستم، راحت تر است و طول عمر و دوام بیشتری به نسبت وال پست فلزی دارد.

کاهش هزینه های اجرای وال پست با سیستم wall mesh

سیستم وال مش می تواند حداقل ۳۰ و حداکثر ۵۰ درصد در هزینه های اجرایی، صرفه جویی کند. دلیل این امر، در ارزان تر بودن قیمت مصالح است و استفاده از نوار های وال مش (مش فایبرگلاس)، پلاستر پایه گچی یا سیمانی در این سیستم، قیمت ارزان ‌تری در مقایسه با نبشی، ناودانی، قوطی، میلگرد بستر، ضدزنگ، پلیت، بولت و چسب و… دارد. هزینه مربوط به دستمزد اجرای سیستم وال مش نیز به دلیل سرعت بالای اجرا، مناسب است.

حذف میلگرد بستر در سیستم wall mesh

مزیت دیگری که می توانیم به سیستم مقاوم سازی وال مش نسبت دهیم، حذف میلگرد در این سیستم است. از میلگرد به عنوان عنصر تقویت کننده استفاده می شود اما در وال مش به جای میلگردها، توری یا مش فایبرگلاس همراه با پلاستر گچی و سیمانی کاربرد دارند که مقاوم تر هم می باشند.

دلایل مقاوم سازی ساختمان با وال مش

عواملی مثل بادهای شدید و زلزله، باعث ریزش دیوارهای ساختمان می شوند اما با مقاوم سازی ساختمان با سیستم وال مش، از این مشکلات پیشگیری خواهد شد. از دلایل مقاوم سازی ساختمان با وال مش، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

لزوم تغییر کاربری ساختمان

اگر نیاز به تغییر کاربری ساختمان است و باید طبقات ساختمان افزایش داده شوند یا طراحی پیچیده تری خواهد داشت، فشار روی سازه افزایش می یابد و لازم است برای به حداقل رساندن آسیب دیدگی ها و افزایش ایمنی سازه، سیستم وال مش برای مقاوم سازی ساختمان، اجرا شود.

رفع خطاهای اجرایی ساختمان

ممکن است در زمان ساخت ساختمان، یکسری خطاها پیش آمده باشند مانند ضعف در طراحی، بتن ریزی و … که باعث کاهش مقاومت سازه می شوند. در این وضعیت نیز ضروری است از سیستم وال مش برای پیشگیری از تخریب ساختمان، استفاده کرد. وال مش، هزینه های اجرایی کمی دارد و در سریع ترین زمان ممکن، مقاومت ساختمان را به حداکثر می رساند.

افزایش عمر ساختمان

از دیگر دلایل مقاوم سازی ساختمان با وال مش، کمک به افزایش عمر ساختمان است. با اجرای سیستم وال مش، می توان سازه را ترمیم کرد و استحکام دیوارهای غیرسازه ای را افزایش داد. این سیستم به دلیل سبک وزن بودن، باعث افزایش وزن سازه نیز نمی شود.

تماس تلفنی